Derin Doku Masajı Nedir, Nasıl Uygulanır?

Manipülasyonların temposunun düşük, ancak uygulanan basıncın şiddetli olduğu bir masaj yöntemidir. Toksinlerin vücuttan atılmasında çok etkili ve özellikle sert masajdan hoşlanan kişilerin tercih ettiği bir yöntemdir.
Masaj sırasında sert baskılarla, kaslar üzerinde durularak, vücudun dengesi sağlanmaya çalışılır. Uygulama süresi 60 dakikadır.
Vücutta oluşan gerginlik, zamanla derin dokulara ve kaslara sirayet eder, bu da kasların ağrımasına sebep olur. Derin doku masajı, bu problemlerin çözümü için uygulanan, düzeltici ve çok etkili bir uygulamadır.
Derin doku masajıyla kan dolaşımı canlandırılarak, en derinde bulunan kaslara kadar toksinlerin arındırılması ve kasların daha iyi beslenmesi sağlanır.
Bu masaj tekniğinde öncelik ve ağırlık, problem yaşanan bölgedir. Öncelikle bu bölgeler üzerinde yeterince çalışıldıktan sonra, vücudun diğer bölgelerine kompresyon (kasları kemiklere doğru yumuşakça bastırma) yapılır ve uygulama sonlandırılır.
Derin doku masajı, kronik ağrılarda, spor faaliyetlerinden sonra vücutta meydana gelen sızıların, artrit (eklem iltihabı) ve eklem ağrıları gibi rahatsızlıkların giderilmesinde tavsiye edilmektedir. Ayrıca, vücudun doğal dengesine kavuşmasına ve baş, omuzlar ve bacakların hizalanmasına yardımcı olur.


Yazıyı paylaşın!